Suomalaiset ovat lottohullua kansaa

18.11.2013

Loton pelaaminen on osa suomalaista tapakulttuuria, ja lottoa onkin pelattu Suomessa jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Suomalaisten katsotaan olevan pessimistejä, mutta miten se voi olla pitää paikkansa jos yli miljoona suomalaista pelaa viikoittain peliä, missä mahdollisuus päävoittoon on n. yksi viidestätoista miljoonasta tai 0,00000065%. Vaatii jo aikamoista optimismia, jos tällä todennäköisyydellä uskoo voittavansa!

Kaikesta loton pelaamiseen käytetystä rahasta tiensä takaisin pelaajien taskuun löytää alle puolet, sillä palautusprosentti on vain 39,1%, mikä tekee lotosta vähemmän kannattavaa kuin mistään muusta rahapelimuodosta.

Miten loton suosio sitten selittyy? Ehkä haaveilu jättipotista on kuitenkin suurin motivoija, olivat voittomahdollisuudet sitten kuinka pienet tahansa. Suurin osa lottoa säännöllisesti pelaavista ovat yli 45-vuotiaita. Sukupolvi, joille lotto oli varmasti se ensimmäinen rahapeli, missä päävoittona oli elämää mullistava rahasumma. Ajan kuluessa tapakulttuuriksi muodostuneesta lottoamisesta on heidän myötään tullut osa viikoittaista rutiinia ja koko kansan viihdettä.

  Vote

Trackback URI | Comments RSS

Kommentoi huhua

Nimi (required)

Sähköposti (required)

Kotisivun osoite

Mitä sinulla on mielessä? Vahvista tai kumoa huhu tässä!