Sähköpostimarkkinointi on tehokasta

4.2.2010

Kertoman mukaan suomalaiset yritykset ovat innostuneet sähköpostimarkkinoinnista toden teolla. Termillä ei tarkoiteta roskapostitusta, vaan asiakasviestintää, joka kohdistuu asiakkaista muodostuvalle postituslistalle. Sähköpostimarkkinoinnin edut ovat kiistattomat. Ei ole toista yhtä edullista tapaa lähettää viesti suoraan asiakkaalle. Lisäksi säästytään suurelta määrältä paperisaastetta, jota yhä harvempi haluaa postilaatikkoonsa.

Vanhan viisauden mukaan uuden asiakkaan hankkiminen on paljon kalliimpaa kuin vanhan asiakkaan pitäminen. Ehkä juuri siksi sähköpostimarkkinointi on niin tehokasta. Sillähän voi muistuttaa asiakkaita olemassaolostaan ja lähettää heille tiedot erikoistarjouksista ja uutisista. Suosittu tapa on kirjoittaa esimerkiksi kuukausittainen uutiskirje, johon kootaan muutama tarjous tai tuote-esittely. Monet yritykset pitävät nykyään myös blogia, jonka tekstejä on hyvä lähettää asiakkaille määräajoin myös sähköpostitse. Uutiskirjeet ovat parhaimmillaan silloin kun ne ovat säännöllisiä ja sisällöltään laadukkaita.

Myös asiakkaat voittavat, kun yritykset käyttävät sähköpostimarkkinointia, jonka avulla saa tietoonsa tutun liikkeen tuoreimmat uutiset ja tarjoukset. Kuten sanottu, sähköposti ei aiheuta paperisaastetta, jota joutuu toimittamaan kierrätykseen. Lisäksi se ei häiritse nimeksikään verrattuna muihin suoramarkkinointitapoihin, kuten puhelinmarkkinointiin. Epämieluisan uutiskirjeen tilauksen voi aina perua.

Sähköpostimarkkinointia tuottavia palveluita löytyy Internetistä useita.

  Vote

Trackback URI | Comments RSS

Kommentoi huhua

Nimi (required)

Sähköposti (required)

Kotisivun osoite

Mitä sinulla on mielessä? Vahvista tai kumoa huhu tässä!